La nivelul Sighetului, Finanţele au de recuperat bani serioşi de la medicii veterinari

La nivelul Sighetului, Finanţele au de recuperat bani serioşi de la medicii veterinari

Finantele au de recuperat bani seriosi de pe urma  persoanelor fizice care au depasit plafonul admis de 5 tranzactii imobiliare. Odata cu modificarea legislatiei in 2008 acestea sunt obligate sa plateasca Fiscului  contravaloarea taxei pe valoarea adaugata.  La nivelul Sighetului insa problema majora o reprezinta veterinarii care nu au trecut pe la Finante sa-si achite TVA-ul, de cativa ani incoace.
 
Potrivit reprezentantilor  Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, de la 1 ianuarie si pana in 31 iulie 2011, la nivelul judetului nostru s-au efectuat 55 de controale pe tema platii TVA la tranzactiile imobiliare efectuate de persoanele fizice. In urma controalelor intreprinse s-a constatat fapul ca 12 persoane au depasit plafonul de cinci tranzactii imobiliare intr-un an si aveau vanzari de peste 35.000 de euro. Potrivit finantistilor, sumele pe  care maramuresenii trebuie sa le achie Fiscului sunt in functie de numarul si valoarea tranzactiilor efectuate si sunt cuprinse intre 9.000 si 600.000. Suma pe are Finantele ttrebuie sa o recupereze nu este deloc de neglijat si se ridica  la aproximativ  1,2 milioane lei.
Potrivit declaratiilor lui Vasile Hotea, Directorul Adjunct al Directiei Generale a Finantelor Publice Maramures, la nivelul Sighetului problema o reprezinta nu atat persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare, ci medicii veterinari. Cei mai multi dintre acestia nu stiau ca medicina veterinara a fost scoasa din aria domenilor scutite de TVA
Sumele de pe TVA pe care o parte dintre medicii veterninari din Sighet trebuie sa le  achite retroactiv  Fiscului incep de la  50 milioane lei vechi si depasesc suma de 350 milioane lei vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.