Înghesuială la ghişeul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din Sighetu Marmaţiei

Înghesuială la ghişeul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din Sighetu Marmaţiei

Inghesuiala  de la Pasapoarte s-a mutat  la Evidenta Populatiei. Odata cu sosirea acasa a  romanilor plecati in strainatate a crescut vizibil numarul celor care solicita schimbarea actului de identitate. O data cu aceasta s-a dublat si munca depusa  de personalul angajat  in cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor din Sighetu Marmaţiei.
 Daca intr-o luna obisnuita se inregistreaza in jur de  600-700 de cereri  pentru schimbarea buletinului  pana in momentul de fata figureaza in  evidente un numar de peste  900 de cereri, iar luna inca nu s-a incheiat.  Remeny Ilisca,  Seful Serviciului de Evidenta a Populatiei Sighet ne-a declarat ca persoanele venite in Romania  ca sa se puna in legalitate cu actele sunt constranse de timp, motiv pentru care angajatii sunt nevoiti sa lucreze contra cronometru.
Situatia ar fi cu mult usurata daca s-ar suplimenta numarul angajatilor din cadrul Serviciului Public Comunitar de Evidenta a Persoanelor Sighet  sau daca fiecare comuna arondata Sighetului si-ar infiinta propriul Serviciu Public pentru Evidenta Persoanelor. Nici una dintre cele doua variante nu este insa viabila in momentul de fata , motivul fiind de la sine inteles, lipsa banilor si restrictiile bugetare impuse de guvernul Boc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.