Copiii din casele de tip familial din Sighet au ocazia de a trăi o experiență inedită la un centru de călărie

La inițiativa unui membru Rotary Sighet, copiii din casele de tip familial din Sighet au oportunitatea de a trăi o experiență inedită la un centru de călărie din Budești. Prin proiectul ”Fratele mai mare”, inițiatorii acțiunii  caută prieteni, oameni generoși, care pot susține financiar participarea la o sesiune de călărie pentru circa 20 de copii din mediul instituționalizat.

Camelia Pesek, cea care a fost trup și suflet mai bine de zece ani alături de Asociația ”Micul Prinț ”din Sighet,  continuă azi misiunea socială ca membru Rotary. Dorința de a aduce un dar inedit copiilor din mediul instituționalizat,  a pus bazele proiectului ”Fratele cel mare”, prin care 20 de copii din mediul instituționalizat vor beneficia de o zi de vis în timpul vacanței de iarnă. Este vorba despre o zi petrecută într-un centru de echitație din comuna Budești. Pentru a face posibil acest deziderat e nevoie de câțiva prieteni, oameni receptivi la astfel de acțiuni, care să suțină financiar această deplasare și costurile necesare pentru a face posibilă această distracție copiilor din casele de tip familial.

”După ce mi-a venit această idee, am trimis câteva mesaje pe watsapp la câțiva prieteni care s-au arătat foarte receptivi în a fi ”soră sau frate” pentru un copil din casele de tip familial”, fie să-i susțină financiar sau poate chiar să-i însoțească la centrul de echitație. Mesajele au avut un succes, toți cei cărorra le-am scris au fost de acord”, spune Camelia Pesek, membru Club Rotary.

Proiectul implică un număr de maxim 20 de copii, dar dacă sunt mai multe persoane doritoare să se implice în acestfel de acțiuni, organizatorii vor putea astfel să-și facă o bază de date cu oameni la care se poate apela ulterior, în caz de nevoie, pentru proiectele viitoare.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.