La Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare s-a dat startul întâlnirilor Clubului de lectură

La Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare s-a dat startul întâlnirilor Clubului de lectură.Biblioteca Județeană “Petre Dulfu” Baia Mare continuă și în luna februarie activitățile cu publicul cititor. Pe de o parte, iubitorii de lectură pot împrumuta cărți din holul bibliotecii special amenajat, iar pe de altă parte,  bibliotecarii reușesc să-și țină cititorii aproape prin activități on-line.

Astfel, marți 2 februarie 2021 s-a dat startul întâlnirilor online ale clubului de lectură „Ce mai citesc tinerii?”. Obiectivul principal al acestui demers este încurajarea lecturii, promovarea și descoperirea beneficiilor comunicării și a cititului împreună. Întâlnirea a oferit fiecărui participant ocazia de a contribui la discuții, de a prezenta cărțile preferate și de a descoperi noi titluri pentru lectură. A fost un bun prilej de a vorbi despre Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare, sărbătorită în fiecare an, la începutul lunii februarie, zi ce-și propune să încurajeze copiii, tinerii și adulții din întreaga lume să celebreze puterea cuvintelor, a cititului.

Chiar dacă dialogul nu s-a derulat efectiv în spațiul primitor al bibliotecii, dialogul despre cărți, plăcerea de a citi și de a împărtăși cu ceilalți această pasiune, precum și bucuria revederii au fost ingredientele principale ale acestei activități.

De asemenea, se continuă postările poveștilor pentru copii sau a activităților de lucru manual în fiecare vineri pe rețelele de socializare ale bibliotecii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.