Județul Maramureș, parte a Rutei Caselor Memoriale din România

Cu sprijinul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ducem mai departe povestea personalităților ilustre ale istoriei și culturii Maramureșului, a acelor oameni care, prin moștenirea lăsată, continuă să facă cinste județului nostru. Opt case memoriale din Maramureș au fost incluse în Ruta Caselor Memoriale din România, printr-o inițiativă de promovare a valorilor inestimabile ale culturii românești și universale.

Din noua rută cultural turistică dezvoltată pe plan național fac parte următoarele: Casa Memorială Ion Șugariu din Tăuții-Măgherăuș, Casa Memorială „George Pop de Băsești”, Castelul Teleki Sándor- Muzeul Petőfi Sándor din Coltău, Casa Memorială Dr. Ilie Lazăr din Giulești, Complexul Muzeal și Monumental Dr. Vasile Lucaciu din Șișești, Casa Memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, Casa Muzeu Dr. Ioan Mihaly de Apşa din Sighetu Marmației, precum și Casa Memorială „Stan Ioan Pătraș” din Săpânța. Cele opt obiective se regăsesc și în alte două rute recunoscute de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, respectiv Ruta „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” și din Ruta patrimoniului muzeal din România.

Castelul Contele Teleki Sandor din Coltău
Castelul Teleki Sándor- Muzeul Petőfi Sándor din Coltău
Castelul Teleki Sándor – Muzeul Petőfi Sándor din Coltău
Casa Memorială Elie Wiesel Sighetu Marmației
Casa memorială Gheorghe Pop de Băsești
Casa Memorială Gheorghe Pop de Băsești
Casa Memorială Dr. Ilie Lazăr din Giulești
Casa Memorială Ioan Mihaly de Apșa, Sighetu Marmației
Casa Memorială Ioan Mihaly de Apșa, Sighetu Marmației
Casa Memorială Ion Șugariu din Tății de Sus
Casa Memorială Stan Ioan Pătraș din Săpânța
Casa Memorială Vasile Lucaciu din Șișești
Casa Memorială Vasile Lucaciu din Șișești

 

„Este o mândrie să vedem că patrimoniul turistic al județului se bucură de importanța cuvenită, casele memoriale din Maramureș regăsindu-se printre cele mai valoroase repere culturale la nivel național. Onorarea memoriei marilor personalități este o dovadă a respectului față de trecut, dar și o datorie pe care o avem față de cei care au contribuit la renumele acestor locuri.”, a arătat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.