Joburile sezoniere pentru tinerii maramureşeni sunt limitate

Joburile sezoniere pentru tinerii maramureşeni sunt limitate

 Sunt tot mai multi studentii care doresc sa se angajeze pe perioada verii.  Pentru aceasta vara, in judetul nostru, joburile sezoniere sunt limitate si predominante in domeniul serviciilor.  Cei care au absolvit fie cursurile unei facultati, fie studiile liceale si nu isi gasesc un loc de munca, pot beneficia de un ajutor de somaj, in valoare de 250 lei.
 Magda Georgescu, purtator de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures ne-a declarat ca pana in momentul de fata si-au aratat interesul pentru a angaja tineri pe perioada verii un numar de 12 agenti economici,fiind angajati pe perioada determinata, 39 de elevi si 4 studenti in domeniul serviciilor si prelucrarea lemnului. Potrivit informatiilor furnizate de oficialii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures exista solicitari din partea angajatorilor legate de recrutarea de personal sezonier din randul tinerilor. O societate privata din Sighetu Marmatiei,  a angajat 17 elevi pe o perioada de 60 de zile.
Dupa finalizarea studiilor, atat absolventii de facultate cat si absolventii claselor a XII-a pot primi  ajutor de somaj, daca nu isi gasesc un loc de munca. Acest ajutor se acorda pe o perioada de 6 luni de zile si reprezinta 50% din indicele de referinţă, adică 250 de lei.  Principalele conditii care trebuie indeplinite sunt ca in maxim 60 de zile de la terminarea scolii absolventii sa intocmeasca dosarul de cautator de loc de munca, si apoi pe cel de somer.  Absolventii claselor a XII-a care primesc somaj nu au voie sa fie inscrisi la facultate.

 Sighetenii care  sunt in cautarea unui loc de munca pot sa se prezinte la sediul Agentiei  Locale Pentru Ocuparea Fortei de Munca Sighet, de pe strada Alexandru Ivasiuc Nr. 17, deoarece in momentul de fata sunt disponibile un numar de 46 de locuri de munca.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.