Borsa: Doua zile pana la Festivalul international de muzica traditionala "Titiana Mihali"

Borsa: Doua zile pana la Festivalul international de muzica traditionala "Titiana Mihali"

Au mai ramas doar doua zile pana la debutul celei de-a doua editii a Festivalului international de muzica traditionala "Titiana Mihali – Inimioara cu dor mult". Copiii din Basarabia si din Macedonia care vor participa la aceasta editie transforma festivalul local intr-unul de talie internationala.

Evenimentul va incepe in 20 iulie, de ziua Sfantului Ilie, la ora 12:00. Pe scena care va fi amplasata in centrul orasului Borsa vor mai urca nume consacrate in folclorul maramuresan precum Grupul Iza, sotii Giurgi, Voichita Nemes, Ileana Bumbar. Trofeul ce va reliefa chipul Titianei Mihali intr-o harpa va fi realizat de mesterul popular Daniel Les.  

"Speram ca la anul sau cu timpul, sa avem printre participanti si spanioli si copii din alte tari ale lumii care mai au folclor. Festivalul va dura pana tarziu in noapte. Pe viitor, festivalul va echivala cu festivalul "Maria Tanase" unde numele copiilor care vor participa la festival vor deveni sonore in muzica populara romaneasca. Mai mult, in viitor, ne-am dori ca acest festival sa cuprinda numai interpretari feminine", spune Nicoara Mihali.

Evenimentul este organizat de Fratii Mihali si de Primaria Borsa cu sprijinul Ministerului Culturii. O implicare deosebita in organizarea acestei editii a avut si borseanul Vasile Timis, secretar de stat in Ministerul Culturii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.