Baia Mare: 40 de voluntari au pedalat pentru un judet mai curat

Baia Mare: 40 de voluntari au pedalat pentru un judet mai curat

Aproximativ patruzeci de baimareni care fac parte din echipa de voluntariat "Let’s Do It, Romania!" au pedalat la sfarsitul saptamanii trecute in zonele de agrement din jurul orasului Baia Mare pentru a inventaria locurile care vor trebui curatate in 24 septembrie, de ziua marii curatenii.

Tinerii voluntari si-au luat bicicletele si timp de trei zile, vineri, sambata si duminica, au mers prin potecile din padure si pe malurile raurilor si a lacurilor pentru a descoperi care sunt locurile cu cele mai numeroase mormane de gunoi. "Scopul acestui eveniment, week-endul "Let’s Bike It, Romania!"-"Let’s Bike It, Maramures!" a fost acela de a carta o suprafata cat mai mare din judetul Maramures pe biciclete pentru ca ne era mult mai simplu sa mergem cu masinile decat pe jos. Asta a insemnat ca am adunat aproximativ 40 de biciclisti care au venit impreuna cu noi pe traseele stabilite si chiar am reusit sa facem cu un traseu in plus fata de cele pe care noi le-am stabilit, trei trasee cate unul pentru fiecare zi. Am reusit sa cartam toata zona pana la Dumbravita, Nistru, Valea Chiuzbaii si fiecare dintre zile s-a terminat cu un team building si o actiune la apa pentru ca a fost foarte, foarte, foarte cald in week-end", a spus coordonatorul local al proiectului, Denisa Pintea.

Cele mai multe deseuri au fost depistate in zonele de campare care sunt frecventate de turisti week-end de week-end. "Eu am fost placut surprinsa sa vad ca actiunea de anul trecut a avut un mare succes pentru ca acum gasim deseuri doar in zonele de camping. In localitati si in afara localitatilor in care nu sunt zone frecventate de catre turisti, nu prea exista deseuri. Singura problema pe care o intampinam in afara zonelor de camping sunt sticlele si pungile aruncate din masini, care sunt cate una pe marginea santului, pe care noi nu putem sa le cartam pentru ca sunt micute, sunt foarte dispersate dar in rest vreau sa felicit pe toti maramuresenii pentru ca incep sa devina din ce in ce mai responsabili fata de mediu si se ocupa de ingrijirea lui. Cel mai frumos a fost faptul ca am gasit unele mormane, unele foste gropi de deseuri neautorizate evident, dar pe care au inceput sa creasca ierburi ceea ce inseamna ca acolo nu se mai arunca in zona respectiva", a mai adaugat Denisa Pintea.

Etapa de inventariere a mormanelor de gunoi va continua peste doua saptamani, in zona Cavnic-Baiut.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.