JO 2012 – Atletism: Americanul Ashton Eaton, campion olimpic la decatlon

JO 2012 – Atletism: Americanul Ashton Eaton, campion olimpic la decatlon

Atletul american Ashton Eaton a cucerit titlul olimpic la decatlon, joi seara, la Jocurile Olimpice de la Londra, cu un total de 8.869 puncte.
Americanul de 24 de ani, care îi succede în palmares compatriotului său Bryan Clay, a devansat în clasamentul final un alt american, dublul campion mondial en titre Trey Hardee, medaliat cu argint cu 8.671 puncte, în timp ce bronzul i-a revenit cubanezului Leonel Suarez, 8.523 p, medaliat cu bronz şi la JO 2008, la vârsta de 20 de ani. Suarez mai avea argintul la Mondialele din 2009 şi bronzul la Mondialele de la Daegu, de anul trecut.

Eaton, originar din Oregon, deţine recordul mondial la decatlon de la finele lunii iunie, când a câştigat selecţiile americane de la Eugene cu 9.039 puncte, în ciuda condiţiilor atmosferice rele. Cehul Roman Sebrle, campion olimpic în 2004, a abandonat după prima probă, 100 m, dar a devenit, la 37 de ani, cel mai vârstnic atlet care participă la decatlonul olimpic. Bryan Clay nu a reuşit să se califice la JO 2012, după ce s-a clasat pe locul 12 la selecţiile americane din iunie. AGERPRES (Mihai Ţenea)
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.