VIDEO | Jandarmii montani maramureșeni se află la datorie și în această perioadă

A nins mult în stațiunile montane din Maramureș. Pentru a evita pericolele care pot să apară pentru cei care se aventurează la drumeții pe cărări înzăpezite sau pentru a evita riscurile ce pot să apară pentru iubitorii sporturilor de iarnă, jandarmii montani vin  cu câteva recomandări.

Jandarmii montani maramureșeni se află la datorie și în această perioadă, pentru menținerea ordinii publice în stațiunile montane și pe traseele turistice, pentru îndrumarea și sprijinirea cetățenilor fiind permanent prezenți în mijlocul iubitorilor de munte.

Înainte de a pleca la munte, informați-vă asupra itinerariului propus, gradul de dificultate al traseului, starea vremii, condițiile climatice locale. Recomandarea jandarmilor e să plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu plecați singuri la drum, să aveți autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă, să folosiți numai drumurile deschise circulației, traseele marcate și să urmăriți marcajele de pe traseu. Dacă vă aflați în dificultate, solicitați sprijinul jandarmilor montani, sunând la 112.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.