VIDEO | Demersuri pentru achiziționarea unui nou ecograf pentru Spitalul Județean

Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”demarează noi proiecte pentru strângerea de fonduri în vederea achiziționării de noi aparate utile secțiilor spitalului. Un astfel de proiect este pentru achiziționarea unui ecograf nou.

În cei zece ani de existență, asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”nu a ratat niciun obiectiv propus. A donat Spitalului Județean 12 echipamente medicale noi, a cumpărat materiale sanitare și consumabile pentru secția de oncologieși finanțează Biroul Pacientului. Obiectivul propus pentru 2020, achiziționarea unui ecograf pentru Secția de endocrinologie a trecut pe loc secund. Nu s-a reușit strângerea tuturor fondurile necesare pentru cumpărarea lui. În prezent, asociația dispune de o parte din fondurile necesare pentru achiziționarea ecografului, dar nu suficiente, așa că membrii asociației au decis să continue campania de strângere de fonduri pentru atingerea acestui obiectiv și susținerea activității Biroului Pacientului.

E un proiect pe care de fapt îl continuăm, noi ne-am propus încă de anul trecut să reușim să achiziționăm acest ecograf. Din păcate, planurile noastre au fost date peste cap de pandemie și din fondurile pe care le-am coletat pentru acest ecograf, o parte le-am îndrepat spre obiectivele care s-au ivit din cauza acestei pandemii. Am cumpărat mănuși, viziere, un ventilator pentru cei de la ATI.  Am mai achiziționat un microscop pentru cei de la UPU, cu sprijinul celor de la UAC. Anul acesta continuăm cu această campanie pentru acest ecograf, o parte din bani îi avem”, spune Călin Herțeg, vicepreședinte Asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”

Pentru atingerea obiectivelor, asociația ține permanent legătura cu conducerea spitalului. .

Noi, de la înființarea asociației am procedat astfel, de fiecare dată am anunțat public aparatul și secția pe care o vom dota și în fiecare an am atins acel obectiv. Dacă reușim să strângem mai multe fonduri, ne vom îndrepta și spre alt aparat. Ne consultăm de fiecare dată cu cei de la conducerea spitalului”, spune Călin Herțeg.

Cei care doresc să sprijine eforturile asociației, pot direcționa 2% din impozitul pe venit, prin formularul 230, către asociația Prietenii Spitalului ”Dr. Constantin Opriș”. Aceste donații vor fi folosite în beneficiul spitalului și implicit al pacienților și al tuturor maramureșenilor prin creșterea calității servicilor de sănătate din județul nostru. Firmele pot direcționa 20% din impozitul pe profit pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate din Maramureș de care vor beneficia și angajații lor.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.