Izolat, bolnav şi într-o situaţie disperată

Izolat, bolnav şi într-o situaţie disperată
Aceasta este povestea lui Gheorghe Bud un sighetean in varsta de 62 de ani care traieste de pe o zi pe alta intr-un imobil fara acoperis caruia cu greu i se poate spune casa. Barbatul supravietuieste dintr-un ajutor social de aproximativ 100 de lei, iar acum este nevoit sa paraseasca si casa in care locuia de 14 ani, aceasta fiind scoasa la vanzare.
 Este greu de crezut că, în zilele noastre, există persoane care trăiesc în condiţii aproape medievale. Este şi cazul disperat al lui Gheorghe Bud, în vârstă de 62 de ani, din Sighetu Marmaţiei. Barbatul spune ca a avut şi el parte de vremuri mai bune si nu credea că va ajunge într-o asemenea situaţie. Pe jumatate orb, cu un ajutor social de aproximativ 100 lei pe luna, fara curent electric sau apa. Acesta a fost căsătorit şi are trei copii plecati cu munca prin tara. A avut si un apartament. La un moment dat insa nu s-a mai inteles cu soţia, a divorţat şi locuinta a fost vânduta. Lăsat de izbelişte, pierzându-şi şi serviciul, a ajuns să trăiască din mila surorii şi a unei nepoate care îi dau de mâncare si ii spala hainele. 

 Casa in care locuieste Gheorghe cu chirie arată ca după bombardament. Pereţi căzuţi, grinzi putrezite, acoperiş găurit prin care apa de ploaie curge în voie. Imobilul a fost in proprietatea Parohiei Ortodoxe din Sighet, iar in urma cu putin timp a fost vandut, noul proprietar somandu-l pe Gheorghe Bud sa paraseasca casa in termen de 6 luni.

  În vremurile lui bune, Gheorghe a fost unul dintre cei mai pricepuţi tâmplari din zonă, declara sora sa care face un apel care toti cei care ar putea sa il ajute pe fratele sau sa nu ajunga in strada.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.