ITPF: Trei persoane cercetate pentru contrabandă, la frontiera de nord

ITPF: Trei persoane cercetate pentru contrabandă, la frontiera de nord

 Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de responsabilitate, peste 6.400 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere.

În data de  30 martie  polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, un echipaj al poliției de frontieră a observat, în jurul orei 01.30, cu aparatura din dotare, pe raza localității de frontieră Lunca la Tisa, jud. Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat către interiorul țării, transportând colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce și deoarece bărbații nu s-au oprit, lucrătorii noștri au tras șase focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale.
În urma acțiunii au fost reținuți doi cetățeni ucraineni de 16, respectiv 17 ani, domiciliați în Ucraina. Imediat au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare şi supraveghere a zonei.
Astfel, în zonă au fost descoperite 8 colete care împreună cu cele două peroane au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 36.500 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
Tot în  data de 29 martie acționând  în baza unor informații conform cărora la un imobil de pe raza localității de frontieră Petrova este depozitată o cantitate de țigări, polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Maramureș au declanșat o acțiune specifică pe linia combaterii contrabandei.
Astfel, un echipaj al poliției de frontieră s-a deplasat la imobilul în cauză, unde a fost identificat proprietarul acestuia, M.L., în vârstă de 45 ani.
Persoana a fost întrebată de polițiștii de frontieră dacă la domiciliul său deține țigări de proveniență ucraineană. Aceasta a recunoscut faptul că într-o anexă a locuinței sunt depozitate cinci colete cu țigări, pe care le-a predat lucrătorilor noștri.
În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 2.478 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare totală de peste 22.000 lei.
În cauză se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia iar la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.