ITPF: Trei maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă şi 7.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

ITPF: Trei maramureşeni cercetaţi pentru contrabandă şi 7.000 pachete ţigări confiscate la frontiera de nord

 Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în urma unor acţiuni desfăşurate în zona de competență, peste 7.000 pachete țigări, în valoare de 74.000 lei.

Trei cetăţeni domiciliaţi pe raza jud. Maramureş sunt cercetaţi pentru contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă, iar un autoturism marca Mitsubishi, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.
Ieri, 17 februarie la nivelul Sectorului PF Poienile de sub Munte – ITPF Sighetu Marmaţiei s-a declanat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră au observat pe un drum forestier de pe raza localităţii Repedea, jud. Maramureş, un autoturism care se deplasa încet, cu farurile stinse. Poliţiştii de frontieră au observat că în maşină se aflau două persoane, iar în urma autoturismului se deplasa, pe jos, un bărbat care transporta în spate colete voluminoase.
Imediat, polițiștii de frontieră au declanșat o acțiune specifică și au reținut cele trei persoane care, împreună cu autoturismul marca Mitsubishi și coletele cu ţigări au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
 Astfel, s-a constatat că cei doi tineri din autoturism, Nicolae C. de 18 ani şi Marian B. de 20 de ani, aveau rolul de antemergători pentru Dumitru P., de 27 de ani, care transporta în spate coletele cu ţigări, ținând legătura între ei prin două staţii de emisie-recepţie găsite asupra lor.
În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conţin 2.000 pachete ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană, în valoare de 18.000 lei.
În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă, iar ţigările au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 11.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.
Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor PF Brodina şi Vicovu de Sus au descoperit, în urma unor acțiuni specifice desfășurate la frontiera de stat, 5.210 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 56.000 lei.
Întreaga cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.