ISTORIA ZILEI DE 8 MARTIE: Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special

ISTORIA ZILEI DE 8 MARTIE: Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special

 Motorul de căutare online Google sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii, marţi, printr-un logo special, care prezintă mai multe doamne şi domnişoare, de diferite naţionalităţi, etnii şi care profesează sau îşi doresc să facă o carieră în diverse domenii de activitate.

Totodată, Google transmite, marţi, mesajul "La mulţi ani de Ziua Internaţională a Femeilor!", care poate fi distribuit pe reţelele de socializare Google+, Facebook şi Twitter.
De-a lungul anilor, Google şi-a modificat logoul pentru a aduce un omagiu unor femei celebre din ştiinţă, sport, arte, tehnologie etc. "Este mereu o onoare să aduci un tribut unor femei care au schimbat cursul istoriei, uneori depăşind obstacole care păreau insurmontabile", spune Google, pe site-ul său dedicat logourilor.
În acest an, petru a marca Ziua Internaţională a Femeii, Google şi-a dorit să celebreze "femeile viitorului". Fapt pentru care reprezentanţii motorului de căutare au vizitat 13 ţări, în care au vorbit cu 337 de femei şi tinere şi le-au rugat să completeze afirmaţia "One day I will…" (Într-o zi voi fi…, n.r.).
Chiar şi femeile care sunt deja realizate continuă să viseze. Astfel, antropoloaga britanică Jane Goodall, care apare în noul logo, şi-a exprimat speranţa că într-o zi va discuta despre mediul înconjurător cu Papa Francisc, iar tânăra pakistaneză Malala Yousafzai, care, la doar 17 ani, a primit premiul Nobel pentru pace pentru 2014, şi activista siriană Muzoon Almellehan şi-au exprimat dorinţa de a continua să susţină cauza potrivit căreia fiecare fată trebuie să meargă la şcoală.
Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
Ziua Internaţională a Femeii este o sărbătoare celebrată pentru prima oară de Naţiunile Unite pe 8 martie 1975, conform Wikipedia şi relatărilor din presa internaţională.
Marcată anual pe 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii a fost la începuturi o expresie a dorinţei femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a feminităţii şi a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie şi rasă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.