CERERE MARE: Florarii n-au timp nici să respire de câți clienți au

CERERE MARE: Florarii n-au timp nici să respire de câți clienți au

 De 8 martie florarii nu au timp nici să respire. De pildă la florăriile din Sighet ca să cumperi azi o floare trebuia să stai la coadă câteva zeci de minute. Nu a fost bărbat care să treacă pe lângă tarabele din centrul orașului  și să nu cumpere măcar o floare,chiar dacă prețurile au fost mai mari decât într-o zi obișnuită.

Dacă ar fi să ne luăm după vânzările din această zi am putea spune că 8 martie este ziua florilor. Cu toate că lucrează de câteva zile încontinuu pentru această zi, pe fețele florarilor se putea citi mulțumire pentru că și încasările au fost pe măsura muncii depuse. Prețurile pentru florile la ghiveci au început de la 60 de lei, însă acestea au fost și cele mai căutate.
„Anul ăsta sunt prețurile mai mari față de anul trecut. Cele mai căutate sunt orhideea, begonia, trandafirul, crinul.  25 de lei costă un crin sau un buchet de trandafiri, 35 begonia și 60 orhideea”, a arătat un comerciant.
„Prețurile sunt de 5 sau 10 lei, sunt artificiale și făcute manual. Se caută tipul ăsta de aranjamente pentru că rezistă. Am avut clienți mulți, am ieșit în jur de ora nouă și sunt aprope gata cu ele”, a spus o vânzătoare.
Cei mai ingenioși dintre comercianți au profitat de această zi și au scos produse noi pe piață. Astfel au apărut ghivecele de flori cu bani, copaci cu bani sau aranjamente cu bănuți auriți. Chiar dacă sunt mai neobișnuite, acestea s-au vândut în doar câteva ore.
„Cei mai căutați sunt pomii cu bani, aceștia sunt rezistenți și nu trebuie îngrijiți. Prețurile sunt 35 de lei pentru pomii cu bani și 15 lei pentru aranjamentele cu bani. Am avut destui clienți azi”, a declarat o vânzătoare.
În fiecare an de ziua femeii florăriile înregistrează vânzări record. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.