VIDEO | IPJ MARAMUREȘ: Campanie de prevenire a furturilor din auto:”ÎMPREUNĂ SĂ LE FACEM VIAȚA GREA HOȚILOR”

Polițiștii de prevenire demarează o campanie de informare a cetățenilor cu privire la furturile din mașini, intitulată ”ÎMPREUNĂ SĂ LE FACEM VIAȚA GREA HOȚILOR”.Campania vine ca urmare a creșterii infracțiunilor de furt din autoturisme. Datele statistice arată că deja în primele două luni ale anului în curs s-au înregistrat cu 14 infracțiuni mai multe față de aceeași perioadă a anului trecut.

Polițiștii de prevenire au considerat că este oportun  să realizeze o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la acest tip de infracțiuni, prin transmiterea unor mesaje preventive utile în evitarea victimizării.

”Campania se derulează la nivelul întregului județ și constă în aplicarea de afișe cu informații preventive pentru cetățeni, în zonele intens circulate și distribuirea de materiale informative de către polițiștii din teritoriu care vor sta de vorbă cu cetățenii în acțiunile pe care le vor derula în acest sens. Materialele informative sunt traduse și în limba maghiară pentru comunitățile în care locuiesc cetățeni de etnie maghiară. Prima acțiune a avut loc în parcările din municipiul Baia Mare, ocazie cu care polițiștii de prevenire împreună cu cei de ordine publică au discutat cu cetățenii cu privire la modul de operare a hoților din auto. De asemenea la autoturismele în care au fost lăsate bunuri la vedere polițiștii au aplicat pe parbriz materiale informative pentru a conștientiza cetățenii cu privire la pericolul la care se expun atunci când manifestă o conduită neglijentă față de bunurile lor” au precizat reprezentanții IPJ Maramureș.

Polițiștii vă reamintesc câteva din măsurile preventive utile în evitarea victimizării.

-Parcați autoturismul în zone iluminate;

-Dotați-vă autoturismul cu sisteme sigure antifurt pentru portiere, portbagaj și nu în ultimul rând pentru rezervor;

-Când părăsiți autoturismul, luați cu dvs. bunurile de valoare: borsete, genți, telefoane mobile, laptop, tabletă, acestea trezesc interesul hoților. Sunați la 112 dacă sunteți victimă a furturilor din auto.

sursa foto: proalba.ro/

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.