Ionel Bogdan: Investitori germani interesați de Maramureș

Marți, 14 februarie, în Magdeburg, Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș a avut o întâlnire cu președintele landului german Saxonia-Anhalt, dr. Gunnar Schellenberger.

Ionel Bogdan a purtat discuții aplicate privind cooperarea economică și culturală, precum și schimburile comerciale și a convenit și demararea formalităților pentru înfrățirea județului Maramureș cu landul Saxonia. Pentru aprofundarea și concretizarea celor abordate, o delegație a landului va veni în Maramureș.

La puțin timp după declanșarea războiului din Ucraina, l-am cunoscut pe domnul Lars-Jörn Zimmer, membru al parlamentului din landul german Saxonia-Anhalt. Venise în Maramureș, însoțind un transport de ajutoare pentru refugiații ucraineni. Atunci am discutat și despre alte probleme cu care ne confruntăm aici, inclusiv cele legate de deșeuri. Ulterior, domnia sa m-a invitat pentru a vedea soluțiile de gestionare și eliminare a deșeurilor din acest land (subiect asupra căruia voi reveni). Am onorat invitația la începutul acestei săptămâni.

Dialogul pe care l-am purtat la Industrie und Handelskammer (IHK) – Camera de Comerț și Industrie a landului – a condus la propunerea ca o delegație de investitori germani să vină în Maramureș, pentru a vedea la fața locului oportunitățile pe care le oferă județul nostru; cele existente, dar și cele pe care le vor oferi parcurile industriale, investiție în curs de realizare”, a declarat Ionel Bogdan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.