IOHANNIS: Mandatul lui Cioloș la Bruxelles se înscrie pozițiilor noastre; e nevoie de un control mai riguros la granițele UE

IOHANNIS: Mandatul lui Cioloș la Bruxelles se înscrie pozițiilor noastre; e nevoie de un control mai riguros la granițele UE

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că mandatul premierului Dacian Cioloș la Bruxelles se înscrie în poziția României de până acum, punctând că este nevoie de un control mai riguros la granițele Uniunii Europene.

"Mandatul pe care l-am dat domnului prim-ministru este foarte clar și se înscrie în logica pozițiilor noastre pe care le-am avut și până acum. Nu vreau să intru în foarte multe detalii, dar este clar că este nevoie de un control mult mai riguros al granițelor externe ale UE. Este nevoie de colaborare și solidaritate la nivelul Uniunii Europene. Este nevoie de măsuri ferme, convenite de comun acord, pentru a găsi soluții pentru fenomenul migraționist", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni.

El a precizat că la Bruxelles urmează să fie evaluat stadiul măsurilor luate pentru controlul fluxul migraționist, în special pe ruta balcanică, relația în această chestiune UE — Turcia, impactul misiunii NATO în Marea Egee.

Președintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloș să participe la Reuniunea șefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene cu Turcia, precum și la Reuniunea membrilor Consiliului European, care vor avea loc, luni, la Bruxelles, a anunțat Administrația Prezidențială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.