ACTUALITATEA MARAMEDIA: Dezbatere pe tema arbitrajului comercial / Începe Selecţia Eurovision / De 8 Martie, la muzeu

ACTUALITATEA MARAMEDIA: Dezbatere pe tema arbitrajului comercial / Începe Selecţia Eurovision / De 8 Martie, la muzeu

O dezbatere de promovare a arbitrajului comercial s-a desfăşurat astăzi, în municipiul Baia Mare. Evenimentul lansat de Camera de Comerţ şi Industrie Maramureş şi Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României a avut ca scop promovarea arbitrajului comercial şi găsirea răspunsurilor la întrebări care frământă mediul de afaceri şi curţile de arbitraj comercial de pe lângă camerele de comerţ şi industrie din România. 

Întrebările pe care s-a pus accent au fost „Cum putem creşte vizibilitatea curţilor de arbitraj comercial?” şi „Ce trebuie să facem pentru a îmbunătăţi activitatea şi calitatea serviciilor oferite de curţile de arbitraj comercial în interesul mediului de afaceri şi al instituţiilor statului?” Arbitrajul comercial este o formă alternativă de soluţionare a litigiilor comerciale, au explicat organizatorii. Toţi cei prezenţi la eveniment au asistat la o lecţie valabilă şi pentru avocaţi, respectiv consilieri juridici, prin care s-a subliniat că arbitrajul comercial reprezintă o instituţie civilă care poate să asigure în termen scurt, cu costuri minime, rezolvarea litigiilor comerciale. 
 

Spectacolele în urma cărora se va stabili piesa care va reprezenta România la Eurovision vor avea loc, în acest an, în Baia Mare. În 4 martie, la Sala Polivalentă din municipiul reşedinţă de judeţ va avea loc semifinala, urmând ca finala să se desfăşoare în 6 martie, în același loc. Înscris în lupta pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, Baia Mare va găzdui show-urile Selecţiei Naţionale în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, aceasta având o capacitate de aproximativ 2.500 de locuri. „Organizarea Selecţiei Naţionale în afara studiourilor de la Bucureşti a devenit deja o tradiţie pentru TVR, ultimele show-uri fiind organizate la Braşov, în 2014, respectiv Craiova, în 2015. Anul acesta, a venit rândul băimărenilor să urmărească din tribune evoluţia artiştilor înscrişi în concurs”, a declarat producătorul Selecţiei Naţionale a Eurovision 2016, Iuliana Marciuc, pentru eurovision.tvr.ro. Câştigătorul Selecţiei Naţionale va urca pe scena de la Stockholm pe 12 mai, în a doua semifinală a concursului, iar Finala va avea loc pe 14 mai. Anul trecut, România a fost reprezentată la Eurovision de trupa Voltaj cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala desfăşurată la Viena. 
 
 

Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare le pregăteşte iubitorilor de folclor şi tradiţie o expoziţie cadou, ce urmează să fie vernisată de 8 martie. Intitulată “De la fir la costum”, expoziţia are în centru portul popular din Satu Mare şi Maramureş, dar şi din Regiunea Transcarpatia. 
Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Baia Mare, în parteneriat cu Muzeul Județean Satu Mare, organizează expoziţia de fotografie și costume populare „De la fir la costum”, care va fi vernisată în data de 8 martie, începând cu ora 11 în cladirea Teatrului de Vară din Baia Mare. Fotografiile – realizate în cadrul proiectului „REUȘIM PRIN COOLtură – Valori europene și viitor comun” – reprezintă costume populare din județul Satu Mare și Regiunea Transcarpatia, Ucraina. Costumele femeieşti aparținând colecției Muzeului Județean de Entografie și Artă Populară Baia Mare vor fi nelipsite din cadrul acestui eveniment, care are ca scop promovarea valorilor tradiţionale din Maramureș și Satu Mare, a artei ţesutului şi a costumului popular. Evenimentele la Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară vor continua şi în luna aprilie, când va avea loc deschiderea oficială a Muzeului Satului din Baia Mare. 
 

Emisiune Actualitatea MaraMedia 03.03.2016

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.