VIDEO | Ioan Mătieș: ”Ori avem grijă de producătorul român, ori vom dispărea ca nație”

”Ori avem grijă de producătorul român, ori vom dispărea ca nație”, spune primarul comunei Mireșu Mare, îngrijorat de soarta producătorilor locali. Acesta încurajează maramureșenii să cumpere produse de la producătorii locali, și spune că singura soluție de a-i susține sunt proiectele de lungă durată.  

Cumpărați produse doar de la producătorii locali, e îndemnul primarului Mireșu Mare, mai ales în această perioadă dificilă pentru economia țării.

”Noi la ora actuală consumăm aer, apă și hrană. Fără aer trăim foarte puțin, fără apă, câteva zile, iar fără mâncare, am înțeles, zece zile. Deci, dacă mai continuăm să intrăm în magazine și să cumpărăm produse, altele decât cele românești, chiar dacă acestea, în primă fază, vor fi mai scumpe,înseamnă că, suntem trădători de neam, nu ne cunaștem interesul și nu în ultimul rând, ne merităm soarta”, pune edilul local al comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș.

Primarul comunei Mireșu Mare are în gând proiecte mărețe care au revoluționat economia statelor europene în vremuri de restriște. Rețeta e valabilă și pentru a susține producătorii locali, în această perioadă dificilă.

”În primul rând ar trebui să punem la punct un proiect pe bioeconomie, dacă vom fi de acord să înțelegem că Planul Marshall i-a adus pe nemți în stadiul de dezvoltare în care au ajuns astăzi, atunci vom ânțelege de ce este așa de important,ca și noi să ne unem în aplicare un asemenea plan, care e pus pe hârtie din 2008. finalizat în 2011. Astfel vom putea ajuta fermierul și producătorul român”, spune Ioan Mătieș..

Producătorul local e un pilon de bază, atât pentru economia țării, dar și pentru a menține vie identitatea neamului nostru, e de părere Ioan Mătieș.

”Ori avem grijă de producătorul român, ori dispărem ca nație, e dureror, dar îmi asum ceea ce spun”, e de părere primarul comunie Mireșu Mare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.