VIDEO | Haz de necaz pe seama coronavirusului

Impactul emoțional al fluxului de știri negative legate de răspândirea coronaviruslui, afectează întreaga lume. Dar oamenii își găsesc totuși energie, pentru a face haz de necaz. Dincolo de măsurile pentru prevenirea răspândirii acestui virus lansate de autorități, românii, dar și alți europeni, au invadat spațiul online cu glume și ironii, în special despre panica generalizată care pare a însoți răspândirea COVID-19, apărut inițial în China.

De la glume, bancuri, filmulețe hazlii și alte parodii, rețelele de socializare abundă de postări care aduc o tentă de umor situației dificile prin care trecem cu toții.

”Anul acesta ne facem concediul în Pandemia Karantini, adică Akasoss!”, scrie un cititor pe Facebook.

”Anunț Șoc: Fabrica de spirt ”Mona”, cumpără fabrica ”Jack Daniels”, sună o altă postare.

”În această perioadă de criză, chinezul caută un antidot, americanul caută un vinovat, iar românul, caută drojdie!”, scrie un alt utilizator al rețelelor de socializare.

”Cât poate să țină și coronavrusul ăsta, că doar e o chinezărie?!”, sună o altă postare.

”În sfârșit a sosit vremea când spălarea banilor, a devenit legală”, scrie cu umor, o altă persoană.

”Dacă scriu o carte în carantină, pot să ies mai repede cu trei zile?”, întreabă o altă persoană.

De la emoticoane cu mască pe față, până la imaginea Mona Lisei, purtând mască de protecție, zeci de personaje și situații au fost parodiate în acest fel.

 

Un filmuleț postat pe facebook arăta o persoană ce iese să ducă gunoiul, costumată într-un uriaș dragon, asta ca o măsură de protecție, în timp ce vecinii se prăpădeau de râs, pe la geamuri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.