INVESTIȚIE: Centrul de informare turistică din Vadu Izei își dovedește pe zi ce trece utilitatea

INVESTIȚIE: Centrul de informare turistică din Vadu Izei își dovedește pe zi ce trece utilitatea

 Centrul de informare turistică din Vadu Izei nu le este de ajutor doar vizitatorilor zonei, ci și turismului local. De la deschiderea centrului, numărul turiștilor care au trecut prin localitate a crescut, iar pensiunile sunt ocupate mai tot timpul.

Centrul de informare turistică din Vadu Izei a fost deschis în luna noiembrie a anului 2015.
 “Am terminat Centrul de informare turistică din fonduri europene cu o mică contribuție din partea primăriei, am contribuit cu 5% din valoare. În prezent avem angajate 2 fete, cu studii superioare, care sunt absolvente de turism, avem vizitatori foarte mulți. Într-un an de zile, am avut peste 500 de vizitatori, inclusiv din Japonia, am avut persoane care s-au oprit la centruca să se informeze unde se pot caza și fetele de la centru le îndrumă”, a explicat primarul Petru Vlașin.
Centrele de informare turistică au fost privite cu scepticism la început, însă utilitatea lor a fost dovedită la scurt timp după ce acestea au fost deschise. 
 “Să știți că la început am crezut că nu o să fie prea convenabil, mă gândeam că o să fie cheltuială mare și nu o să fie rentabil, dar să știți că nu e așa. După o lună de zile fetele îmi spuneau că nu prea merg turiști, am încercat să îi facem publicitate și după aproximativ 3 luni de zile a mers foarte bine. Deja se primesc telefoane din țară să vadă dacă sunt locuri în zonă, de exemplu acum se fac rezervări pentru Paște și toate cele 23 de pensiuni din Vadu Izei sunt ocupate de sărbătorile de Paște”, a adăugat primarul.
Centrul de informare turisitică din Vadu Izei este benefic și pentru turismul din localitățile învecinate.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.