VIDEO | „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”- workshop pe teme de istorie

Elevi din cadrul Colegiului Național Dragoș Vodă, au avut parte de o lecție de istorie mai iedită. În perioada 20-21 aprilie, aceștia au participat la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”, ocazie perfectă pentru a-și îmbogăți cunoștințele de istorie, a afla cum își trăiau viața de zi cu zi copiii din secolul trecut și a cunoaște persoane cu povești de viață impresionante.

Elevii din clasele a IX-a B, a IX-a E, a X-a B și a X-a E, coordonați de prof. Claudia Dura, au participat la workshop-ul „Învățând din istoria secolului 20 – Tineri de azi faţă în faţă cu tineri de ieri”. În prima zi a evenimentului, scriitoarea italiană Marisa Fabbri a vorbit despre povestea Antoniei Laghi, mesager al partizanilor italieni în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și a răspuns numeroaselor întrebări și curiozități ale elevilor. În a doua zi, elevii și-au prezentat proiectele despre copilărie sub regimuri totalitare sau în vreme de război, urmate de discuții pe baza mărturiilor lui Carlo Flamigni, Jarmila Krockova, Voica Potârcă și Sead Vrana.

Acest workshop, parte a proiectului „În spatele ușilor închise – Copilărie sub regimuri totalitare/ Copilărie în vreme de război” este finanțat de Uniunea Europeană și derulat printr-un parteneriat între Fundaţia Academia Civică – Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenței (România), Asociaţia URBAN (Bosnia şi Herţegovina), Asociaţia ATRIUM (Italia) şi Post Bellum (Cehia).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.