”Învârtita Vălenarilor” a VIII-a ediție de Rusalii

”Învârtita Vălenarilor” a VIII-a ediție de Rusalii

Sarbatoarea Rusaliilor a fost aleasa de locuitorii satului Valeni, comuna Calinesti, pentru organizarea Festivalului “Invartita valenarilor”, eveniment care, prin grija Asociatiei “Tiberiu Utan” cu sprijinul bisericii din Valeni si a Administratiei locale a comunei Calinesti, a ajuns la cea de-a opta editie.
Duminica 12 iunie, in satul Valeni, se va desfasura cea de-a VIII-a editie a sarbatorii populare cunoscuta sub numele de ”Invartita valenarilor”, organizata – ca de obicei, pana la cel mai mic detaliu – de Asociatia Culturala Tiberiu Utan, cu sprijinul bisericii, al scolii, al administratiei publice locale si bineinteles al valenarilor care se implica an de an, cu mic cu mare, pentru reusita acestui eveniment. “Invartita” propriu-zisa va fi deschisa de feciorii si fetele din sat care sosesc in fiecare an cu aceasta ocazie cantand si dansand pe ulite, dupa care isi vor da cu totii intalnire in soprul din centrul Valeniului. Fiii si fiicele Valeniului, sositi din toate colturile lumii, vor fi intampinati la intrarea in sat de feciori calare pe cei mai frumosi cai din sat.
Spectacolul folcloric va fi sustinut de copiii comunei, de interpreti locali, dar si de ansamblurile de copii veniti din Barsana, Sarbi si Stramtura, special pentru acest eveniment.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.