VIDEO | Întrebări și răspunsuri privind problema gunoiului menajer din Sighet

Primarul municipiului Sighetu Marmației dar și directorul societății de salubrizare din oraș au participat ieri la o conferință de presă cu jurnaliștii sigheteni pe tema gestionării problemei gunoiului menajer.

Primarul Vasile Moldovan a vorbit despre deciziile luate în cadrul Adunării Generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere dar și despre modalitățile de plată a taxei de salubrizare după ce aceasta a fost transferată la Primăria Sighet.

”A avut loc prima adunare generală ADI Deșeuri Maramureș, cu noua componență, cu noii reprezentanți ai UAT-urilor, cu noul președinte ADI Maramureș, președintele Consiliului Județean. S-a votat noul comitet de conducere și s-au discutat și planuri pe termen lung, mediu și scurt. Ca și plan pe termen lung, o problemă veche, finalizarea depozitului de la Fărcașa, în acest moment sunt în procedură de licitație cu o nouă firmă care va continua lucrările la acel depozit, ne referim aici la punerea în stabilizare a terenului, sunt probleme cu terenul ales. Se preconizează că la finele anului 2023 va fi finalizat depozitul de la Fărcașa, potrivit informațiilor furnizate de către președintele Consiliului Județean Maramureș nu putem vorbi de o mutare a amplasamentului acelui depozit, fiind atrase și fonduri europene sunt și niște condiții stricte impuse de cei care au alocat sumele de bani”, a explicat Vasile Moldovan, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Atât edilul local cât și directorul societății de salubrizare au precizat importanța colectării selective a gunoiului menajer, lucru care în viitorul apropiat va fi obligatori.

”Urmează după rezolvarea problemelor care ne macină în aceste zile să continue distribuirea acestor pubele și a sacilor menajeri pentru colectarea sticlei, hârtiei și cartonului. Există o dispoziție legală pentru colectarea selectivă și acesta este lucrul pe care trebuie să îl facem în viitorul imediat, nu mai avem timp de pierdut, a fost prea mult timp pierdut în acest sens. Este, zic eu, o culpă comună a autorității locale și a societății de salubrizare și din păcate am ajuns în acest punct în care nu mai avem timp de pierdut”, a adăugat edilul local.

Au urmat apoi întrebările venite din partea jurnaliștilor sigheteni. Conferința de presă va fi difuzată astăzi la TV Sighet, începând cu ora 18:35, în cadrul emisiunii Manifest realizată de Dana Berci.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.