VIDEO | Academia de Handbal Minaur Baia Mare are din nou jucători convocați la naţionala de juniori

Academia de Handbal Minaur Baia Mare are din nou jucători convocați la naţionala de juniori. De asemenea, Erik Pop va fi transferat la o echipă de Liga I.

Echipa națională de juniori a României va efectua un stagiu centralizat de pregătire la Buzău în perioada 9-16 februarie.De la Academia de Handbal Minaur sunt convocați Ovidiu Ardelean și Ianis Petrea. De asemenea, la naționala de juniori va merge și Erik Pop, sportiv format de Academia de Handbal Minaur, acesta evoluând în prima parte a sezonului pentru CS Minaur în Liga Zimbrilor. Pentru a doua parte a sezonului, Erik a fost împrumutat la CSM Făgăraș.

Ne-am obișnuit deja să avem jucători de la Academie convocați la nțională, sunt jucători care deja confirmă. O veste și mai bună vine de la Erik Pop, care s-a transferat la CSM Făgăraș, echipă de Liga I, sub formă de împrumut, tocmai pentru a juca și mai mult în Liga Națională, dar cu drept de joc și la naționala de juniori”, confrimă Florin Mironescu, antrenor coordonator Academia de Handbal Minaur Baia Mare

Jucătorii vor lua parte la cât mai multe stagii de pregătire, în vară îi așteaptă un turneu de calificare, de accedere în grupa I valorică.

Este foarte important pentru această generație de 2002-2003, pentru că ea deschide perspective pentru generația 2004, asta înseamnă prezența la campionatele europene și mondiale care se vor desfășura în următorii ani. Este foarte important astfel, ca acești jucători să câștige turneul de calificare care se va desfășura la Muntenegru”, spune Florin Mironescu.

Echipa de handbal băimăreană a avut un parcurs mulțumitor, spune antrenorul.

Noi suntem mulțumiți de evoluția jucătorilor de la un prim turneu, pentru jucători a fost o încrâncenare să joace, și-au dat toată silința. Totuși, noi venim cu foarte mulți juniori II, am jucat pentru prima dată cu o echipă de seniori, dar per ansamblu, noi suntem mulțumiți de evoluția lor, plus că nu ne-am întâlnit aproape zece luni pe un teren oficial, la un meci de handbal organizat”, spune Florin Mironescu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.