Intervenția Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a salvat cluburile și liceele sportive

Cluburile și liceele sportive  își vor păstra statutul de unitate de învățământ.

Proiectul Legii educației a creat disfuncționalități, pe toate planurile, în rândul angajaților și al beneficiarilor de la cluburile și liceele sportive. Intervenția Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a dus la o soluție salvatoare, astfel, în urma dezbaterilor ce au avut loc la nivel de Minister, cluburile și liceele sportive își vor păstra statutul de unitate de învățământ.

Propunerea inițială viza trecerea cluburilor sportive în administrarea primăriilor. În contextul propus de minister, angajații își pierdeau statutul de cadru didactic, iar bazele sportive ar fi ajuns pe mâna unor primari dezinteresați de performanță și rezultate sportive – consideră sindicaliștii.

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a găsit o soluție salvatoare. „Am fost la mai multe runde de negocieri la Ministerul Educației și am reușit să-i convingem că nu trebuie să se piardă aceste cluburi. Am ajuns la soluția de a trece aceste unități în administrarea Consiliilor Județene, dar cu statut de unități de învățământ și fără posibilitatea ca după zece ani să li se schimbe destinația. Se va păstra și statutul cadrelor didactice”, a explicat, Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

La nivelul județului Maramureș, reprezentatul sindicatului din învățământul preuniversitar „Spiru Haret” Maramureș, Daniel Pop, a spus: “Am transmis propuneri și soluții pe marginea proiectului Legii Educației , aflat în dezbatere publică. Acestea au fost luate în calcul și în urma multiplelor negocieri purtate de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” , la nivel de minister, s-a reușit salvarea cluburilor și a liceelor sportive. Acestea vor rămâne structuri educaționale în subordinea Consiliului Județean, iar colegii noștri sunt și vor fi, în continuare, cadre didactice”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.