ÎNTÂLNIREA EDILILOR: Proiecte și priorități pentru dezvoltarea comunelor

ÎNTÂLNIREA EDILILOR: Proiecte și priorități pentru dezvoltarea comunelor

 Mai mulți primari din toată țara au participat în luna februarie la cea de-a 20 sesiune a adunării generale a asociației comunelor din România. Cu această ocazie edilii au adus în atenția minștrilor problemele cu care se confruntă, dar și care sunt nevoile fiecărei zone.

Aproximativ 600 de primari din România  au participat timp de 3 zile la discuții pe tema proiectelor care reprezintă o prioritate pentru localitățile din care vin. Printre cele mai importante subiecte de discuție au fost cele despre dezvoltarea mediului rural.
 „Pe lângă lucrurile despre care am fost informați cu privire la proiectele pentru anul acesta ale Ministerului Dezvoltării au mai fost aduse în discuție probleme legate de cadastru, cadastrarea generală care se face în mediul rural în extravilan, care este gratuită, au fost puse tot felul de întrebări pentru că sunt multe lucruri punctuale cu care ne confruntăm fiecare primar și sigur ni s-au cerut propuneri de modificări legislative. Dacă considerăm că avem propuneri pentru a se modifica sau a se adăuga la o lege, ni s-a cerut să trimitem propuneri”, a spus Anuța Bizău, primarul din Bogdan Vodă.
Una dintre problemele cu care se confruntă primarii este cea a dotării comunei cu o autospecială pentru stingerea incediilor.
 „S-a dat acea ordonanță ca fiecare comună să aibă o mașină de pompieri proprie, dar este imposibil ca fiecare comună să aibă acea mașină și personal din cauza costurilor. Probabil se va reveni asupra acestei probleme și va fi o mașină la 4-5 comune. S-a mai discutat despre tot felul de proiecte europene. Au participat aproape toți miniștrii și s-a discutat despre ce probleme au primarii, primăriile, dar și cetățenii, acolo se dezbate mai mult pentru cetățeni”, a adăugat Matei Godja, primarul comunei Oncești.
În ceea ce privește dezvoltarea comunelor au fost propuse și câteva proiecte care sunt necesare în urmatorii ani. 
 „În primul rând s-a discutat despre apă și canal care ar trebui să fie în toate comunele până în 2020,  despre infrastructura și asfaltări, grădinițe, școli și cămine culturale”, a precizat Matei Godja.
La aceste întâlniri primarii au fost informați și despre ce proiecte europene pot fi accesate și ce demersuri trebuie să inițieze în acest sens.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.