Întâlnire cu dascălii din judeţ pe tema metodologiilor secundare

Întâlnire cu dascălii din judeţ pe tema metodologiilor secundare

 

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a fost prezentă luni 11 aprilie, în Baia Mare, pentru o întâlnire cu dăscălii din judeţ pe tema metodologiilor secundare care vor însoţi noua legea educaţiei. Cu această ocazie secretarului de stat nu a ezitat să promoveze şi campania "€œTu faci legea de notă 10”. Oana Badea a precizat în cadrul şedinţei că ministerul pe care îl reprezintă vrea o lege dinamizată şi bine pusă la punct. 

Noua lege a educaţiei va avea şi metodologii secundare în cel mai scurt timp, a promis secretarul de stat Oana Badea. Oficialul din cadrul ministerului susţine că s-a început lucrul la reforma curriculara, până la începutul lunii mai urmând să intre în dezbatere publică planurile-cadru, respectiv programele şcolare. Apoi vor fi elaborate şi manualele. Potrivit secretarului de stat, aceste etape nu trebuie sărite, dar trebuie făcute raţional. Oficialul speră să fie evitate a€œgreselile trecutului”, când legiuitorul tăia din pix orele, fără a ţine seamă de realitatea şcolii.  
Secretarul de stat a vorbit şi despre cârcotaşii care critică noua lege a educaţiei şi care nu fac altceva decât să agite apele fără a veni însă cu soluţii la problemele prezentate.  Pe finalul discuţiilor avute la Liceul de Artă din Baia Mare dăscălii au întrebat ce soluţii oferă ministerul pentru cei care nu se mai simt apreciaţi pentru munca pe care o desfăşoară. Oana Badea a evitat discret să ofere un răspuns profesorilor, dând vina pe cei care generalizează problemele de care au dat dovadă unele cadre din sistem în anumite momente.  

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.