Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera Maramures va deveni Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei

Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera Maramures va deveni Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei

 Ieri 15 decembrie a intrat in vigoare Legea 280 din 7 decembrie 2011 care vizeaza o serie de masuri privind reorganizarea Politiei de Frontiera Romane. Astfel la frontiera cu Ucraina, Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera Maramures va deveni Inspectoratul teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, iar la conducerea acestuia, pana la organizarea concursurilor pentru ocuparea functiilor a fost desemnat comisarul sef de politie Liviu Bute.

Reorganizarea Politiei de Frontiera are ca scop principal intarirea structurilor operative de executie, in urma aplicarii acesteia fiind reduse 25 de functii de conducere. Totodata, au fost ajustate structurile suport, fiind realizata o reducere a personalului care incadra astfel de structuri cu aproximativ 12%. Astfel, prin actul normativ amintit, la nivelul fiecarei frontiere cu statul vecin, se creeaza inspectorate teritoriale ale P.F.R., iar la nivelul judetelor Tulcea si Constanta, se infiinteaza Garda de Coasta. Astfel la frontiera cu Ucraina, Inspectoratul judetean al Politiei de Frontiera Maramures va deveni Inspectoratul teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei.
In cadrul Inspectoratelor Teritoriale si a Garzii de Coasta vor functiona Servicii Teritoriale P.F., Sectoare P.F. si Grupuri de Nave, toate fiind structuri operative menite a asigura un inalt nivel de supraveghere si control a frontierei de stat, respectiv a preveni si combate mult mai eficient migratia ilegala si infractionalitatea transfrontaliera in zonele de competenta. Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera va fi structura subordonata I.G.P.F. cu personalitate juridica si calitate de ordonator tertiar de credite. Serviciile Teritoriale ale Politiei de Frontiera, subordonate Inspectoratelor Teritoriale, vor functiona in judetele de frontiera. Ca urmare a reorganizarii au fost intreprinse demersurile legale pentru imputernicirea unor ofiteri care sa asigure conducerea inspectoratelor teritoriale, pana la organizarea concursurilor de ocupare a functiilor. La Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei a fost desemnat comisar sef de politie Liviu Bute. In perioada urmatoare, fiecare structura teritoriala va face o analiza a posturilor existente, urmand sa faca demersurile, in conditiile legii si a dispozitiilor interne, de ocupare a acestora cu personalul avut la dispozitie, printr-o evaluare profesionala, in functie de specificul fiecarui post, precum si optiunea si specializarea fiecarui lucrator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.