Baia Mare: Atenţie la detergenţii ieftini! Un băimărean a cumpărat sare pe post de detergent!

Baia Mare: Atenţie la detergenţii ieftini! Un băimărean a cumpărat sare pe post de detergent!

Detergent cu sare. Vorbim despre produsul reclamat astăzi de un băimărean Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Maramureş. Produsul a fost achiţionat dintr-un supermarket din localitate, la un preţ modic faţă de restul produselor de pe raft iar în final, calitatea lui s-a dovedit a fi pe măsura preţului.

Incredibil dar adevărat. Unii producători consideră că rufele se pot spăla şi cu sare. Acest lucru a fost dovedit astăzi de către un băimărean, care şi-a dat seama că detergentul achiziţionat nu conţine sub nicio formă substanţele trecute pe ambalaj. Băimăreanul a sesizat de urgenţă Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor. "Am prelevat probe, s-au depus la laborator şi într-adevăr analizele laboratorului atestă faptul că respectivul detergent are un conţinut de aproape 95% sare, mai precis 94,95% sare, lucru ce nu este trecut pe ambalajul detergentului respectiv. Pe ambalaj este trecut un conţinut de aproximativ 5% carbonaţi, diverse particule cristaline, parfum, deci nu este trecută acea cantitate mare de sare", declară comisarul-şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Olivia Ardelean

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor susţin că este pentru prima dată când se confruntă cu o astfel de situaţie. În urma reclamaţiei, comisarii s-au deplasat la supermarketul cu pricina şi au oprit definitiv de la comercializare încă 142 de kilograme de sare pe post de detergent. Operatorul economic a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 14.000 lei.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.