Baia Mare: Sute de pensionari se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru sărbătorile de iarnă

Baia Mare: Sute de pensionari se împrumută la Casa de Ajutor Reciproc pentru sărbătorile de iarnă

Înainte de sărbătorile de iarnă, sute de pensionari maramureşeni trec pragul Caselor de Ajutor Reciproc pentru a obţine un împrumut financiar în aşa fel încât să poată să-şi plătească facturile la întreţinere, să-şi pregătească masa de sărbători şi nu în ultimul rând, să facă un mic cadou nepoţilor. Numărul bătrânilor care s-au împrumutat în această lună la Casa de Ajutor Reciproc din Baia Mare a crescut considerabil faţă de anii anteriori.

Dacă anul trecut în luna decembrie au solicitat sprijin financiar de la C.A.R., 255 de pensionari, numai în primele 16 zile ale acestei luni, numărul acestora a ajuns deja la 230. "În luna decembrie a acestui an vor mai creşte şi numărul de solicitanţi a împrumuturilor dar şi sumele. Să ştiţi că aşa, din auzite, majoritatea împrumuturilor sunt pentru a-şi putea plăti taxele, pentru medicamente iar o parte, pentru cadouri de Crăciun la nepoţei", declară preşedintele Casei de Ajutor Reciproc pentru Pensionari Maramureş, Gheorghe Costan.

De multe ori, pensia nu le ajunge nici pentru plata utilităţilor dar pensionarii speră la vremuri mai bune. Chiar dacă devin datornici, aceştia sunt mulţumiţi că pot recurge la un ajutor financiar, pentru a-şi putea cumpăra cele necesare sărbătorilor de iarnă. "Pensia e puţină, aşa că întotdeauna vin aici la dânşii, la domnul preşedinte şi mă serveşte. De obicei împrumut până la zece milioane, nu îmi trebuie mai mult. Mă împrumut pentru mine, pentru nepoţi, pentru casă, acuma de sărbători trebuie de toate", spune un pensionar. "Eu m-am împrumutat pentru sărbătorile de iarnă să îmi cumpăr pom",  adaugă un alt pensionar.

Potrivit reprezentanţilor C.A.R., până înainte de Crăciun, numărul pensionarilor care vor solicita sprijin financiar va depăşi cifra de 300.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.