VIDEO | Infrastructură stradală modernă pentru Baia Mare, dar și platforme moderne de colectare selectivă a deșeurilor

200 de platforme moderne de colectare selectivă a deșeurilor vor fi amplasate pe raza municipiului Baia Mare. Până la sărbătorile pascale vor fi date în folosință toate fântânile arteziene din municipiul Baia Mare. Tot pentru a crește calitatea vieții băimărenilor, în viitorul apropiat va fi înlocuit și mobilierul urban, toate bănucțele și coșurile de gunoi.

Din 5 mai administrația publică locală băimăreană va începe implementarea unui alt sistem de colectare a deșeurilor de la coșurile stradale. Cele care astăzi sunt pe stâlpi vor fi înlocuite, după modelul celor din Viena, cu coșuri montate independent, cu sisteme de siguranță, cu scrumiere, de dimensiuni duble decât cele actuale și cu un design unic în România. Acum există 2000 de coșuri, dar vor fi 3000 de coșuri montate pe toată raza orașului Baia Mare.

Până la urmă, tot ceea ce facem este pentru a crește calitatea și standardul vieții băimărenilor noștri. Până la sărbătorile pascale, toate fântânile din Baia Mare ne-am propus să fie funcționale. Începând de săptămâna trecută, avem una sau două fântâni care funcționează deja. În continuare vor funcționa și celelalte, până vineri. Sunt câteva lucrări de modernizare care se vor face, în principal modernizarea mobilierului stradal. Înlocuirea băncilor și a coșurilor de gunoi se va realiza în baza unui acord cadru pentru care s-a finalizat o procedură de achiziție publică la sfârșitul anului trecut. Coșurile nu vor mai fi amplasate pe stâlpii de electricitate, ci vor fi montate pe partea de trotuar. Băncuțele vor fi înlocuite cele vechi, iar acolo unde va fi cazul vor fi montate și în plus”, spune Ioan Doru Dăncuș, viceprimarul municipiului Baia Mare.

Un alt proiect vizează modernizarea platformelor de gunoi. Este vorba despre platforme îngropate, dotate cu camere video, sigilate, cu cititoare de cartele și cartele pentru fiecare familie din Baia Mare. Platformele vor fi montate și amenajate în perioada 1 iunie – 31 octombrie.  .

Suntem într-un amplu proces de modernizare a platformelor de depozitare a deșeurilor, acestea vor fi înlocuite cu platforme moderne, îngropate, la care cetățenii vor avea acces cu cartelă, evident colectarea gunoiului meajer se va face pe trei, patru fracții și acest lucru va duce la înlăturarea acelor zone mai mult sau mai puțin gri din orașul nostru”, spune Ioan Doru Dăncuș.

În perioada sărbătorilor pascale administrația publică locală va aduce și un plus de culoare orașului. câteva zone din municipiu urmând a fi iluminate ornamental cu figurine specifice sărbătorii pascale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.