INEDIT: Spectacol de teatru cu acrobații, în Baia Mare

INEDIT: Spectacol de teatru cu acrobații, în Baia Mare

 Luna martie le va aduce maramureșenilor un spectacol de teatru inedit, o coproducție belgiano-română. Este vorba despre spectacolul „Fantomele noastre”, care, pe lângă clasica interpretare de teatru vine pe scenă și cu o noutate: acrobația. 

La începutul lunii februarie, trupa de teatru din Belgia a sosit în municipiul Baia Mare pentru a pregăti acest spectacol. Specialiștii în domeniu văd acest spectacol drept o șansă de a promova teatrul românesc peste hotare și de a participa la festivaluri internaționale.
 „Pentru mine e o bucurie absolută că după aproape 40 de ani mă întorc la Baia Mare și reiau într-un fel firul lucrurilor și pot să mă ocup de acest teatru în două scopuri: unul să-l introduc în proiecte internaționale și al doilea ar fi să pot să duc teatrul la festivaluri atât în țară, cât și în afară. Proiectul acesta cu Belgia s-a născut anul trecut în primăvară, când fiind prezent la Bruxelles la unul dintre cele mai mari teatre care s-a ținut în toate marile săli, inclusiv pe scena Teatrului Național, am văzut 20 de minute din acest spectacol și am avut după aceea o întâlnire cu 12 echipe de teatru care-și prezentau următoarea producție”, a povestit regizorul Radu Dinulescu.
 „Fantomele noastre” este un spectacol de teatru vizual  cu elemente acrobatice, care, explică regizorul, este de un univers foarte special. Acesta va avea premiera în România la Teatrul Municipal Baia Mare, în prima săptămână a lunii martie.
 „Din echipă fac parte cele două actrițe, care în același timp sunt și acrobate, au o școală dublă, atât de teatru, cât și de acrobație, un regizor de film care se ocupă de imaginea acestui spectacol, – care vreau să vă spun, din ce am văzut eu la teatrul național de la Bruxelles, este un teatru absolut superb. Știe să se joace cu luminile, cu atmosfera scenică, cele două actrițe, fiind și acrobate, evoluează pe niște corzi la 5-7 metri înălțime, se atârnă, cad, se prind, au o relație foarte interesantă între ele. Spectacolul este gata din punct de vedere al regiei, rămâne ultima parte, cea a muzicii, ca să poată fi împlinit”, a mărturisit Radu Dinulescu.
Dupe cele 4 sau 5 reprezentații în Baia Mare, spectacolul va avea apoi o săptămână de turnee în Belgia. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.