INCIDENT: Un bărbat a căzut de pe acoperișul unei clădiri din Baia Mare

INCIDENT: Un bărbat a căzut de pe acoperișul unei clădiri din Baia Mare

Un acident grav de muncă s-a produs astăzi în municipiul Baia Mare, pe strada Mărgeanului. Un muncitor care efectua lucrări la acoperișul unei clădiri s-a dezechilibrat și a căzut, fiind transportat de urgență la spital cu multiple fracturi. O achetă în acest caz a fost demarată de oamenii legii, de firma la care era angajat dar și de inspectorii ITM.

Incidentul s-a petrecut la orele dimineții. Un echipaj SMURD a fost solicitat pentru a-i acorda bărbatului primul ajutor. Acesta a fost transportat la spital unde a rămas internat. Oamenii legii au efectuat cercetări pentru a stabili circumstanțele în care s-a produs accidentul de muncă.

 „Azi dimineață, în jurul orei 09:00, Poliția a fost sesizată că pe raza municipiului Baia Mare a avut loc un accident de muncă. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, angajat al unei societăți comerciale, care efectua lucrări pe acoperișul unui imobil, s-a dezechilibrat și a căzut. Bărbatul a suferit leziuni corporale și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, în vederea acordări de îngrijiri medicale. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, a precizat Florina Meteș, purtător de cuvânt al IPJ Maramureș.

Starea bărbatului este în prezent stabilă, prezentând însă numeroase fracturi.

 „Pacientul este internat la Ortopedie cu fractură de bazin, fracturi de coloană vertebrală L2 și L5 și este în afara oricărui pericol în acest moment”, a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Societatea la care este angajat bărbatul a sesizat de îndată Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș. O anchetă a fost demarată în acest caz.

 „Firma a anunțat evenimentul, cercetarea o va face comisia numită prin decizie de către conducere, urmând ca după ce o să termine cercetarea dosarul să fie depus la noi și în caz că vom avea nelămuriri atunci vom mai cere date de la firmă”, a declarat insp. șef adjunct ITM Maramureș, Traian Rad-Tăut.

La finalizarea anchetei, oamenii legii vor propune măsurile legale care se impun.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.