VIDEO | Începe modernizarea iluminatului public în zona centrală din Sighet

Începe modernizarea iluminatului public în zona centrală. Serviciul de iluminat public începe modernizarea iluminatului stradal în zona centrală a orașului, pe cele două artere principale, anunță viceprimarul Daniela Onița Ivașcu.

În cadrul acestui proiect vor fi montate 150 de corpuri de iluminat LED care au consum mult mai redus decât cele vechi. Corpurile vechi de iluminat vor fi amplasate în alte zone din oraș dar și la acestea vor fi puse becuri LED, care sunt mult mai eficiente.

Potrivit șefului serviciului, Ionuț Mihalca, aceste corpuri de iluminat au fost achiziționate din economiile de anul trecut ale Serviciului de iluminat public din Sighetu Marmației. Serviciul de iluminat public a fost înființat în anul 2019 tocmai pentru a nu mai externaliza acest serviciu și a face în acest fel economii la bugetul local.

În cazul iluminatului stradal cu LED-uri, durată de viață a unui bec este mult mai mare iar consumul de electricitate este mai scăzut. Iluminatul stradal cu LED are o putere de luminare mai mare, astfel încât să acopere o arie cât mai largă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.