VIDEO | Încă 4 maramureșeni au fost răpuși de noul coronavirus

În ultimele 24 de ore au fost raportate 4.041 de cazuri noi de COVID-19, din 10.566 de teste efectuate. Rata de pozitivare este de 38,2%. Alți 86 de români au murit din cauza infecției cu coronavirus. În județul Maramureș au fost înregistrate alte 74 de cazuri noi și 4 maramureșeni au fost răpuși de noul coronavirus.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 820 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. La terapie intensivă sunt internați 916 pacienți COVID.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte normele stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța fizică de protecție sanitară și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem o conduită socială și un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus.

Vă reamintim că sesizarea unor situații care încalcă prevederile legale cu privire la limitarea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus se realizează la numărul TELVERDE 0800 800 165.

Este o linie telefonică dedicată special sesizării neregulilor privind respectarea măsurilor stabilite în starea de alertă, în contextul pandemiei COVID – 19 (măsuri de protecție individuală, măsuri pentru diminuarea impactului tipului de risc, păstrarea distanței fizice sanitare, măsuri pentru reziliența comunităților și normele de protecție sanitară) și nu este destinată pentru apelarea în cazul producerii unor situații de urgență.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.