În Sighetu Marmaţiei se derulează cu succes un proiect care vine în sprijinul prevenirii sarcinii nedorite

În Sighetu Marmaţiei se derulează cu succes un proiect care vine în sprijinul prevenirii sarcinii nedorite

    Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș și Fundația Umanitară pentru Copii SERA România au încheiat un contract de colaborare privind implementarea unui program care vine în sprijinul prevenirii sarcinii nedorite. Programul se deruleaza si in municipiul nostru si se pare ca se bucura de succes.
    Proiectul a fost demarat la 1 februarie si se întinde pe o perioadă de 18 luni, timp în care Fundația Umanitară pentru Copii SERA va transfera, lunar, către Direcția Copilului, prin virament bancar, o sumă totală, egală cu totalul drepturilor salariale brute ale asistentului medical și a asistentului social incluși în Program, salariați ai Direcției, inclusiv sumele datorate de DGASPC Maramureș în calitate de angajator al respectivului asistent. După 18 luni, Direcția Copilului are obligația de a continua să achite aceste drepturi salariale. Fundația asigură asistentului medical și asistentului social toate materialele de studiu necesare pentru prevenirea unei sarcini nedorite. Tot SERA este cea care asigură consultanță de specialitate, precum și materialele consumabile și medicația adjuvantă. Proiectul are ca public tinta femeile de etnie rroma, dar si minorele, femeile cu situatie materiala precara sau cu mai multi copii.
   Incepand de miercuri, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș, Nicoleta Rusu expert pe problemele rromilor va continua campania de informare a femeilor vizate de acest proiect.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.