ÎN SEMN DE SOLIDARITATE: Mărțișoare realizate de copiii de la școlile și grădinițele din oraș, într-o expoziție caritabilă

ÎN SEMN DE SOLIDARITATE: Mărțișoare realizate de copiii de la școlile și grădinițele din oraș, într-o expoziție caritabilă

 Create cu multă migală de prichindei de la școli și grădinițe, sute de mărțișoare sunt expuse la Muzeul Etnografic din Sighet, ca semn de solidaritate pentru un caz social. Un copil de nouă ani are nevoie de ajutorul nostru. Expoziția cu vânzare este deschisă până în șapte martie. 

Prinse cu șnur alb-roșu, firavele mărțișoare create cu multă dăruire de copii de la 16 unități școlare din Sighet și din împrejurimi, așteaptă vizitatori care să aducă o contribuție la un caz social.
”Suntem deja la cea de-a șasea ediție a proiectului ”Eu sunt pui de moroșan”. În cadrul acestui proiect avem o ediție dedicată primăverii, mărțișorului intitulată ”Martie, Mărțișor tradiție și simbol”. Ca în fiecare an au fost deschiși colaborării cu noi atât copiii de la școlile și grădinițele din oraș, cât și creșa ”Sfânta Elena”. Avem colaborare în acest an și cu grădinițele și școlile din satele limitrofe. Ne bucurăm de o prezență foarte mare a copiilor și a cadrelor didactice. Mărțișoarele din acest an au fost realizate cu un scop nobil, pentru a veni în sprijinul unui copil care suferă de o boală gravă. Este un copil vesel, frumos care merită să fie ajutat”, spune Nicoleta Nemeș, muzeograf.
Expoziția reprezintă și un simbol al vestirii primăverii și un preambul pentru Ziua Femeii.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.