VIDEO | În jur de 30 de internări se fac pe zi la Spitalul de TBC din Baia Mare

În jur de 30 de internări se fac pe zi la Spitalul de TBC din Baia Mare. Majoritea sunt cazuri de internare de zi, dar sunt și cazuri mai grave, care necesită internare continuă. 

Spitalul de Penumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea”din Baia Mare tratează majoritatea pacienților în regim de spitalizare de zi. Există însă și pacienți la care dacă nu se rezolvă problema în cadrul serviciului de spitalizare de zi, necesită spitalizare continuă, dar numărul acestora nu constituie o îngrijorare, spune directorul medical, Kristina Cucu.

”Politica spitalului nostru este de a evita spitalizările continue atunci când nu sunt absolut necesare, ca atare, pacienții care pot să fie tratați în spitalizarea de zi sunt tratați în această formă de asistență medicală. Numărul lor crește în lunile de iarnă, dar nu avem cazuri grave, nici probleme deosebite”, admite Cucu Kristina, director medical Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rusdea” Baia Mare.

Din pacienții care se prezintă la spitalul de pneumoftiziologie, în fiecare zi se fac în medie de 25-30 de internări, la serviciul se spitalizare de zi.

”Acești pacienți urmează tratamentul inițial și evaluarea inițială în spitalul nostru. O parte din ei sunt tratați în cadrul serviciului de spitalizare de zi, iar alții se tratează la domiciliu, în funcție de starea și diagnosticul care este pus de către medicii care îi examinează”, spune directorul medical.

Spitalizarea continuă reprezintă acordarea asistenței medicale pacienților ce nu pot fi tratați în ambulatoriu în regim de boli cronice. Ambulatoriul de specialitate are o durată de spitalizare de 12 zile. Afecțiunile acute au o durată de spitalizare de maximum 10 zile. Pe durata spitalizării, pacientul primește îngrijire medicală corespunzătoare afecțiunii sale, investigații specifice, tratament medical adecvat..

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.