ÎN FEBRA CONCURSURILOR: 22 de elevi maramureșeni s-au calificat până acum la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

ÎN FEBRA CONCURSURILOR: 22 de elevi maramureșeni s-au calificat până acum la fazele naționale ale olimpiadelor școlare

 Olimpiadele școlare județene la diferite materii sunt în plină desfășurare. În urma concursurilor de până acum, Maramureșul are 22 de elevi calificați la fazele naționale. 

Cei mai buni elevi din școlile din Maramureș și-au testat până acum cunoștințele la trei materii, în cadrul fazelor județene ale olimpiadelor școlare, desfășurate în luna februarie. 
„Olimpiadele județene la fizică și chimie au avut loc în 20 și respectiv 27 februarie, tot atunci desfășurându-se și olimpiada județeană la limba română. La fizică, Maramureșul are 12 elevi calificați la faza națională, iar la chimie 10 elevi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Maramureș, Adriana Meșter. 
Și în săptămânile următoare sunt programate în Maramureș alte etape județene ale olimpiadelor școlare, la diferite materii. 
„Olimpiada la matematică va avea loc pe 19 martie, la informatică în 12 martie, la tehnologia informației și comunicării în 2 aprilie, la științe socio-umane în 5 martie, iar la istorie în 12 martie”, a arătat purtătorul de cuvânt al IȘJ Maramureș, Adriana Meșter.
Olimpiadele şcolare sunt organizate sub egida Ministerului Educației și Cercetării Științifice și sunt concursuri de excelenţă adresate elevilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite, la materiile la care participă.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.