SCUMPIRI: Au crescut tarifele la Poștă pentru unele servicii

SCUMPIRI: Au crescut tarifele la Poștă pentru unele servicii

 De la 1 martie, Poșta Română a scumpit tarifele pentru mai multe servicii. Deoarece în ultimii ani prețurile au rămas aceleași, spun reprezentanții poștei, oferirea unor servicii aducea compania pe pierdere, astfel că a fost aprobată creșterea tarifelor ca să acopere toate cheltuielile.

În urma majorării prețurilor, costul pentru  corespondența externă și pentru coletele interne care au un anumit număr de kilograme s-a dublat. În cazul în care se va înregistra o schimbare majoră a cursului valutar, s-ar putea majora tarifele și pentru celelalte servicii oferite de Poșta Română.
„Începând cu 1 martie am avut la două categorii de trimiteri corecții de prețuri. La corespondența simplă externă de la 1 leu și 60 de bani s-a scumpit la 3 lei și 50 de bani, iar la coletele interne de peste 10 kg tariful a crescut de la 1 leu 20 la 1 leu 80. Preturile au crescut numai la coletele de peste 10 kg a căror manevrabilitate este mai greoaie, în rest tarfifele au rămas aceleași”, a arătat Grigore Mihalca, diriginte Oficiul Poștal Sighetu Marmației.
Pentru cele două servicii, Poșta Română a ieșit în ultimii ani în pierdere. 
„Oamenii nu au sesizat aceste creșteri, sunt imperceptibile, până acum nu am avut sesizări că sunt mai scumpe decât până acum” ,a mai precizat Grigore Mihalca.
Chiar dacă anul acesta nu sunt anuțate și alte creșteri de prețuri pentru serviciile poștale, pentru anul viitor se preconizează creșterea costurilor pentru imprimate spre a acoperi costurile serviciilor oferite. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.