VIDEO | În cursul lunii aprilie va începe vaccinarea prin intermediul centrelor mobile şi al medicilor de familie

În cursul lunii aprilie va începe vaccinarea prin intermediul centrelor mobile şi al medicilor de familie. De asemenea, tot în prima parte a lunii aprilie, va creşte numărul de locuri disponibile pe platforma de vaccinare

Cordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că din 6 aprilie vor apărea 144 de cabinete noi, unde românii se vor putea vaccina cu vaccin de la Pfizer.

De asemenea, tot în prima parte a lunii aprilie, va creşte numărul de locuri disponibile pe platforma de vaccinare, astfel încât să se poată vaccina la un cabinet 90 de persoane în 12 ore, faţă de 60 de persoane cât este în prezent.

Gheorghiţă a precizat că în perioada următoare din luna aprilie vor fi operaţionale şi unităţile mobile de vacinare şi, complementar, vor fi demarate procedurile pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie.

În perioada următoare  urmează să se facă o centralizare a medicilor de familie care vor să intre în campania de vaccinare. Din datele disponibile la acest moment, rata de participare din partea medicilor de familie este de aproximativ 50 – 55 la sută.

„Un alt element care va duce la creşterea accesului va fi operaţionalizarea centrelor cu sprijinul marilor operatori economici care şi-au arătat disponibilitatea de a organiza propriile centre de vaccinare în incinta unităţilor, prin intermediul cabinetelor de medicina muncii şi a cabinetelor medicale cu care se află în relaţie contractuală”, a mai spus Gheorghiţă.Sursa zf.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.