VIDEO | În cadrul Spitalului Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș” s-au efectuat de curând o serie de proceduri chirurgicale de tip NLP

În cadrul Spitalului Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare s-au efectuat de curând o serie de proceduri chirurgicale de tip nefrolitotomie percutanată. Această intervenție  este minim invazivă pentru patologia litiazică renală.

Conducerea unității medicale spune că aceste intervenții au fost posibile cu ajutorul aparaturii medicale performante achiziționată pentru secția de urologie.

”În premieră la Spitalul Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș” s-au efectuat o serie de proceduri chirurgicale de tip nefrolitotomie percutanată care este o intevenție chirurgicală minim invazivă. Am putut realiza acest timp de intervenție minim invazivă tocmai datorită faptului că s-a achiziționat în acest an aparatură medicală ultraperformantă care odată ajunsă în cadrul secției de urologie putem pune această secție pe plan național pentru că nu sunt foarte multe secții de urologie care să poată face acest tip de intervenții”, a precizat Alexandru Oros, managerul Spitalului Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș”.

La nivel național există doar 10 servicii urologice care efectuează această procedură.

”I-am avut ca invitați pe domnul șef de lucrări dr. Porav Hodade Daniel, asistent universitar, doctor Todea Ciprian, respectiv asistent universitar Kisstamsi Csilla din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș, Spitalul Județean de Urgență Târgu Mureș. Intervnțiile au avut loc sub o îndrumare profesionistă alături de specialiștii secției de urologie a Spitalului Județean. Important este că în prezent există aporximativ 10 servicii urologice care efectuează această procedură la nivel național și noi suntem unul dintre aceste servicii iar în perioada 10-11 iunie se vor efectua și primele proceduri de tip ureteoscopie felxibilă în cadrul secției de urologie a Spitalului Județean, lucru care vine din nou să acopere o gamă variată de nevoi a multor pacienți cu aceste afecțiuni”, a adăugat managerul Spitalului Județean de Urgență ” Dr. Constantin Opriș”.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.