În această seară Primăria municipiului Sighetu Marmației va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei

Se împlinește un an de de război, dar și un an de solidaritate de care maramureșenii au dat dovadă, din primele ore de la declanșarea războiului, la Punctul de Trecere a Frontierei din Sighetu Marmației au sosit primii refugiați.

”Data de 24 februarie va rămâne întipărită pentru mult timp în memoria colectivă. Este data la care ne-am lovit de o realitate cruntă pe care consideram cu toții a fi departe de societatea modernă: un război izbucnit la porțile țării noastre, la „un pod distanță” de orașul nostru.

Provocările, începând cu acea zi, au fost numeroase și variate. Autorități, ONG-uri, comunități religioase, societate civilă, ne-am unit forțele pentru a răspunde prompt și eficient tuturor nevoilor.

De la începutul războiului până în prezent, au intrat în România prin PTF Sighetu Marmației 516.810 persoane, din care 373.628 au fost cetățeni ucraineni.

Solidaritatea și implicarea d-voastră, stimați sigheteni a fost exemplară. Am arătat țării și lumii că atunci când situația o impune știm să formăm o mare echipă a omeniei.

În semn de solidaritate cu poporul ucrainean, subliniind totodată dorința noastră de pace, libertate și de apărare a lumii democratice, în această seară Primăria municipiului Sighetu Marmației va fi iluminată în culorile drapelului Ucrainei, a declarat Vasile Moldovan, primarul Municipiului Sighetu Marmației.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.