I.S.U. Maramureş desfăşoară în această perioadă controale tematice la primăriile comunelor şi oraşelor din judeţ

I.S.U. Maramureş desfăşoară în această perioadă controale tematice la primăriile comunelor şi oraşelor din judeţ

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureş desfăşoară în această perioadă controale tematice la primăriile comunelor şi oraşelor din judeţ. Scopul acestei acţiuni este verificarea şi evaluarea operaţionalizării Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă organizate la nivelul localităţilor respective, precum şi a modului în care edilii din teritoriu respectă legislaţia în domeniul situaţiilor de urgenţă. 
Concret, vor fi controlate organizarea, conducerea şi dotarea  S.V.S.U. din teritoriu. Aceste activităţi sunt efectuate de către o echipă din cadrul Inspecţiei de Prevenire a I.S.U. Maramureş, din care fac parte col. Eugen Nour, şeful Inspecţiei de Prevenire şi adjunct al inspectorului şef, mr. Florentin Iacoş şi lt. Sergiu Balaş. La final, rezultatele verificărilor şi concluziile desprinse vor face obiectul unui material de analiză şi sinteză, care va fi prezentat într-o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
Operaţionalizarea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă este deosebit de importantă pentru că personalul acestora trebuie să execute prima intervenţie în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă, în sectoarele lor de competenţă, până la sosirea pompierilor militari din cadrul I.S.U. Maramureş.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.