Au început lucrările de reamenajare şi recompartimentare a clădirii S.M.U.R.D. Baia Mare

Au început lucrările de reamenajare şi recompartimentare a clădirii S.M.U.R.D. Baia Mare

La I.S.U Maramureş au început lucrările de reamenajare şi recompartimentare a clădirii S.M.U.R.D. Baia Mare. Până acum, jumătate din imobil era ocupată de atelierul mecanic al unităţii, iar cealaltă jumătate era destinată personalului SMURD şi cuprindea un dormitor comun pentru medici, asistenţi şi paramedici, o sală de studiu şi un birou pentru asistentul coordonator. Cum într-o tură de serviciu lucrează un medic, un asistent, un asistent coordonator şi 6 paramedici, spaţiul nu era potrivit pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii.
Ca urmare, spaţiul ocupat de atelierul mecanic a fost eliberat şi va fi reamenajat pentru personalul S.M.U.R.D. Finanţarea lucrărilor este asigurată cu fonduri ce provin de la Fundaţia Pentru S.M.U.R.D., în sumă de 130.000 de lei, aprobate de către preşedintele acesteia, domnul subsecretar de stat dr. Raed Arafat, care urmează a fi completate prin sponsorizări şi donaţii. Col.Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş şi-a propus să inaugureze noul sediu al S.M.U.R.D. Baia Mare în data de 13 septembrie, cu ocazia Zilei Pompierilor.
De asemenea, în prelungirea clădirii S.M.U.R.D. vor fi construite patru boxe garaj pentru autospecialele serviciului. Acestea sunt necesare pentru că, de la înfiiţarea S.M.U.R.D. în judeţul nostru, în urmă cu un an şi şase luni, cele două autospeciale ale S.M.U.R.D. Baia Mare au staţionat între intervenţii în curtea unităţii, sub cerul liber, supuse intemperiilor. Finanţarea lucrărilor este asigurată de Consiliul Judeţean Maramureş, care a alocat în acest scop 470.000 de lei. Proiectul a fost finalizat şi depus la Consiliul Judeţean pentru demararea procedurii de achiziţie a lucrărilor.
Un alt proiect ce urmează să fie pus în practică în perioada următoare este extinderea imobiliului S.M.U.R.D. pe partea dinspre unitate, urmată de mansardarea întregii clădiri. (S.M.U.R.D. şi garaje) La etaj vor funţiona Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Dispeceratul Integrat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.