I-au mințit și pe pensionari. Nu pe cei cu „speciale”!

Este oficial! Institutul Național de Statistică admite că pensia medie reală a scăzut cu 1,4 puncte procentuale în primele trei luni ale anului 2019, față de sfârșitul anului 2018. Această realitate o simte în buzunar aproape fiecare pensionar. Favorizați sunt cei cu pensii speciale, de a căror venituri se ocupă guvernarea PSD-ALDE ca să nu scadă.

Pensionarii pot cumpăra mai puține produse alimentare, nealimentare și servicii. „Prețurile au tot crescut, iar Guvernul PSD-ALDE nu a indexat pensiile la 1 ianuarie 2019, așa cum prevede legea. A oferit, în schimb, o promisiune de majorare a punctului de pensie de la 1 septembrie. Evident, dacă ministrul Eugen Teodorovici găsește până atunci bani să împrumute.Pensionarii simt această realitate, nu era nevoie de cifrele oficiale de la statistică. Cartofii s-au scumpit din decembrie cu 55%, legumele cu peste 20%, iar fructele cu peste 15%. Inflația a urcat cu 4,6% față de ultima lună a anului trecut. Toate acestea au efect negativ asupra nivelului de trai”, explică situația deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Sfidând realitatea și nevoile populației majoritare, Guvernul se preocupă de înmulțirea pensiilor speciale și vrea să introducă noi categorii de beneficiari: șefii de CJ-uri, primarii și adjuncții lor. Totul este gândit să se întâmple prin OUG-ul pe Codul administrativ.

USR susține desființarea pensiilor speciale! Când risipa va înceta, și pensionarii și salariații din România o vor duce mai bine!

Biroul comunicare, Cabinet deputat Vlad Emanuel Duruș

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.