VIDEO | Grup de suport „Bacalaureat 2020 – inițiat de Asociația DEIS

Elevii care se află în pragul examenului de bacalaureat, beneficiază pe rețeaua de socializare Facebook, de grupul de suport „Bacalaureat 2020”.Grupul a fost creat la inițiativa Asociației DEIS și este dedicat elevilor de clasa a XII-a care, în contextul creat de răspândirea noului coronavirus, sunt puși în situația de a se pregăti pentru examen în condiții nefavorabile. Totodată, grupul este deschis profesorilor, precum și lucrătorilor de tineret care pot să ofere sprijin relevant.

Grupul, creat recent este un spațiu virtual în care elevii pot să facă share de lecțiicare pot ajuta în pregătirea pentru bacalaureat, pot să ceară și să ofere ajutor la diferite materii legate de examen ori pot să postezee orice altceva care cred ei că ajută în perioada asta cel puțin incomodă. Grupul a fost creat pe Facebook pentru că este una dintre platformele cele mai utilizate de către tineri și este un grup de tip Social Learning care permite crearea de module, acestea fiind utile în organizarea postărilor/discuției în funcție de disciplină. Modulele sunt create pentru fiecare disciplină din care se va susține examenul de Bacalaureat, indiferent de profil, adică: proba obligatorie, proba obligatorie a profilului și proba la alegere a profilului și specializării  În plus, mai există modulul „Toate materiile” în cadrul căruia se postează informații care cuprind toate aceste discipline enumerate anterior.

”Elevilor li s-a pus la dispoziție și un set de sfaturi accesibile pe facebook, aplicații, platforme de știri, revista presei, pagini de informare cu decizii ale autorităților locale sau ale reprezentanților elevilor la nivel județean, dar și național. De asemenea s-a făcut și un sondaj în rândul elevilor și am centralizat câteva platforme de învâțare și comunicare eficiente, pe care ei le utilizează deja, În weekend, se postează diferite articole,cu stafuri utile, recomandări de învățare utile elevilor”, spune Ioana Dunca, lucrător de tineret și administrator al grupului..

Asociația DEIS asigură acces gratuit și la sesiuni de consiliere emoțională individuală sau de grup. Aceste sesiuni sunt coordonate de un psiholog și un psioterapeut. Până acuma tinerii și-au exprimat nevoia de a discuta despre cum își pot îmbunătăți motivația de a învăța, despre cum pot combate insomniile din această perioadă, despre cum pot gestiona eficient relațiile cu prietenii în acest context de pandemie, dar și alte provocări și probleme cu care se confruntă ei.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.